The Forbidden Kingdom

Reis door de tijd met Jackie Chan en Jet Li

NET 5 - maandag 7 juni om 23:10

© Lionsgate Films
In The Forbidden Kingdom vindt de tiener Jason een staf. Hij moet deze teruggeven aan de eigenaar. Puntje: die woont in het China van duizenden jaren geleden.

De Amerikaanse tiener Jason Tripitakas (Michael Angarano) is helemaal weg van kungfufilms en de oude Chinese cultuur. Zelf heeft hij geen talent voor vechtsporten, maar Jason kan bij films van Bruce Lee en consorten heerlijk wegdromen.

The Forbidden Kingdom

In zijn favoriete Chinese videowinkel vindt Jason een oude staf. Als hij vlucht voor een paar jongens valt hij van een dak. In plaats van op de grond eindigt hij dankzij de staf in het China van enkele duizenden jaren geleden.

Daar moet Jason de staf terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar: de apenkoning. Deze legendarische strijder zit al vijfhonderd jaar geleden gevangen in een steen. 

Alleen als hij zijn staf terugkrijgt, krijgt de apenkoning zijn vrijheid terug.

Jason hoeft dat niet in zijn eentje te fiksen: de tiener krijgt hulp van een zwijgzame monnik (Jet Li) en diens drankzuchtige collega Lu Yan (Jackie Chan).

Lukt het drietal om de apenkoning te bevrijden? Je ziet het in The Forbidden Kingdom.

Jackie Chan

Hoewel Jackie Chan en Jet Li al heel wat jaartjes meegaan, speelden de actiehelden nog nooit samen in een film. In The Forbidden Kingdom was het dan eindelijk zover.

Jackie Chan was erg blij dat hij kon samenwerken met zijn collega-actieheld:

“Ik heb in de afgelopen tien jaar niet met iemand gewerkt waarbij ik me totaal op mijn gemak voelde als bij Jet Li. Bij de meeste mensen moeten scènes wel tien keer over. Dat kost niet alleen veel tijd, het risico op blessures wordt er ook groter door. De vechtscènes met Jet stonden er steeds snel op. We hoefden scènes geen twintig keer over te doen, heerlijk."

Meer over