The Foreigner

Jackie Chan wordt een dagje ouder in actiethriller The Foreigner

RTL 7 - maandag 30 oktober om 20:27

© The Searchers
Als zijn dochter omkomt bij een bomaanslag, gaat een restauranthouder in The Foreigner op zoek naar de daders.

In het leven van iedere actieheld komt er een moment dat de spieren wat strammer worden en de botten wat brozer. Gelukkig zijn er in dat geval altijd wel films waar je als ouder wordende spierbundel terecht kan, en regelmatig gebeurt het dan zelfs dat er een heel andere kant van die acteur boven komt drijven.

The Foreigner

We zagen dat al bij Mickey Rourke in The Wrestler. In The Foreigner zien we hetzelfde bij Jackie Chan.

Chan, die de zestig inmiddels ruimschoots is gepasseerd, speelt Quan. Quan runt een restaurant in Londen. Als zijn dochter na een bomaanslag van de IRA overlijdt, wil hij gerechtigheid. Eerst probeert hij dat via de officiële wegen, maar als dat niet lukt gaat hij zelf maar op onderzoek uit.

Chan acteert daarbij heel erg gedegen en geloofwaardig. Gelukkig weet hij ook nog steeds hoe hij moet knokken en hoe hij ongelofelijke stunts moet uitvoeren.

Pierce Brosnan

Naast Jackie Chan is er in The Foreigner nog een grote naam te zien: Pierce Brosnan. Hij speelt de Noord-Ierse politicus Liam Hennessy. Hennessy bestaat niet echt, maar hij is wel op de werkelijkheid gebaseerd. De politicus is een samenvoeging van Sinn Féin-kopstukken Gerry Adams en Martin McGuinness.

In zijn IRA-tijd droeg McGuiness de bijnaam Butcher of the Bogside. In The Foreigner vertelt Hennessey dat hij vroeger zo genoemd werd.

Meer over