The Frighteners

Michael J. Fox jaagt ze de stuipen op het lijf in The Frighteners

SBS 9 - dinsdag 22 november om 22:32

© RTL-Television.
Frank Bannister heeft een bijzondere gave: hij kan geesten zien. Hij heeft in The Frighteners een manier bedacht om daar een slaatje uit te slaan. Frank laat zich inhuren als geestenjager.

Een tijd geleden raakten architect Frank Bannister en zijn vriendin betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Franks vriendin kwam daarbij om het leven.

The Frighteners

Frank (Michael J. Fox) mag dan zijn geliefde hebben verloren, hij heeft ook iets overgehouden aan het ongeluk. Sinds de crash kan ziet hij geesten en kan hij met de doden communiceren.

In deze horrorkomedie heeft Frank met een paar bevriende geesten een aardige manier bedacht om een slaatje uit die gave te slaan. De geesten gaan ergens spoken, Frank laat zich vervolgens inhuren om zijn vrienden ‘uit te drijven’.

Dat werkt als een tierelier. Tot er in het stadje waar Frank en zijn geestenvrienden de boel oplichten een seriemoordenaar opduikt.

Als blijkt dat die seriemoordenaar een geest is, moet geestenjager Frank ineens echt aan de bak. Lukt het hem om de ondode moordenaar in de kraag te vatten? Je ziet het in The Frighteners.

Michael J. Fox

De opnames van The Frighteners vonden voor een groot deel plaats in Nieuw-Zeeland, het thuisland van regisseur Peter Jackson.

Door al het gereis naar de set kwam hoofdrolspeler Michael J. Fox tot de conclusie dat hij dat deel van het acteursvak wel zat was: hij wilde dichter bij zijn gezin zijn.

Meer over