The Frozen Ground

Nicolas Cage jaagt op een seriemoordenaar

RTL 7 - zaterdag 29 mei om 20:00

© http://www.rtl.nl
In het waargebeurde verhaal The Frozen Ground opent Nicolas Cage de jacht op een seriemoordenaar.

De thriller The Frozen Ground speelt zich af in het ijskoude Alaska. In en om de stad Anchorage worden al jaren lichamen van vermoorde jonge vrouwen opgegraven. Na de vondst van een nieuw lijk krijgt rechercheur Jack Halcombe (Nicolas Cage) de zaak.

The Frozen Ground

Tijdens zijn onderzoek komt Halcombe per toeval op het spoor van Robert Hansen (John Cusack): een van zijn slachtoffers, de jonge prostituee Cindy (Vanessa Hudgens), weet te ontsnappen en wijst Hansen aan als dader.

Niemand gelooft haar verhaal, behalve Halcombe. Voor hem is Cindy's tip hét aanknopingspunt dat hem op het spoor van de dader zet. En de start van een zenuwslopend onderzoek vol gruwelijke ontdekkingen. 

The Frozen Ground is niet de eerste film waarin Nicolas Cage en John Cusack samen te zien zijn: ze speelden samen in Con Air en Adaptation en hadden in 2017 ook allebei een rol in Arsenal.

Waargebeurd

The Frozen Ground is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de jaren 80 maakte rechercheur Glenn Flothe in Alaska jacht op seriemoordenaar Robert Hansen.

Flothe kreeg hem uiteindelijk te pakken en Hansen ging voor maar liefst 461 jaar de cel in. Daar overleed hij in 2014.

Meer over