The Fugitive

Harrison Ford slaat op de vlucht in The Fugitive

Veronica - dinsdag 2 augustus om 20:30

Een chirurg wordt in The Fugitive ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Hij ontsnapt en gaat op zoek naar de echte dader.

Veel slechtere dagen zal chirurg Richard Kimble (Harrison Ford) niet hebben gehad. Als hij thuiskomt, treft hij zijn vrouw dood aan. De dader weet op het nippertje te ontkomen.

The Fugitive

De politie ziet dat anders: volgens rechercheurs kan het niet anders dan dat Richard zelf zijn vrouw heeft vermoord. Ze geloven hem dan ook niet als hij vertelt dat hij een man met een armprothese heeft zien vluchten.

Al is Kimble toch echt onschuldig, in The Fugitive is hij de hoofdverdachte in de zaak. Hij draait de cel in.

Onderweg naar de gevangenis heeft de chirurg mazzel: de bus die hem vervoert raakt van de weg. Kimble ontsnapt en gaat op zoek naar de moordenaar van zijn vrouw. 

Dat is op zich al een hele klus. Met de hete adem van U.S. Marshall Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) in zijn nek wordt het alleen nog maar ingewikkelder.

Harrison Ford

In de jaren 60 was Richard Kimble in de televisieserie The fugitive meer dan honderd afleveringen op de vlucht voor Gerard. Voor deze filmversie van het verhaal brengt regisseur Andrew Davis dat terug tot net iets meer dan twee uur.

Voor Harrison Ford was het maar goed dat hij niet zo lang hoefde te vluchten. Hij liep tijdens de opnames een stevige beenblessure op.

De acteur liet die pas behandelen toen hij klaar was met filmen. Dat is de reden dat je Kimble bijna de hele film lang mank ziet lopen.

Meer over