The Gentlemen

Matthew 'The Gentleman' McConaughey dealt in softdrugs

Viaplay TV - zaterdag 4 november om 20:00

© Christopher Raphael
In de misdaadkomedie The Gentlemen leidt de mogelijk verkoop van een softdrugsimperium tot een hoop gedoe.

In 1998 had nog niemand van Guy Ritchie gehoord. Lock, Stock and Two Smoking Barrels veranderde dat.

Guy Ritchie

Zijn regiedebuut maakte Ritchie in één klap beroemd. Met de snoeiharde misdaadkomedie vol gevatte personages lanceerde hij ook nog eens de acteercarrière van Jason Statham en ex-profvoetballer Vinny Jones. Twee jaar later deed hij het succes met Snatch nog eens dunnetjes over. Deze keer speelden grote namen als Brad Pitt en Benicio Del Toro een rolletje.

Door de jaren heen is Ritchie altijd wel gangsterfilms blijven maken. Toch richtte hij zich steeds meer op andere genres. Tot hij ruim twintig jaar na zijn debuut ineens The Gentlemen afleverde.

The Gentlemen

The Gentlemen is weer een oer-Britse gangsterkomedie zoals alleen Ritchie die kan maken. Dat betekent volop vuilbekkende criminelen die elkaar een loer draaien, het nodige geweld en een hoop grappen.

Het verhaal draait om Mickey Pearson (Matthew McConaughey), een Amerikaan die een grote speler is de Britse wiethandel. Als hij besluit zijn imperium te verkopen, zorgt dat niet alleen voor consternatie, maar ook voor een hoop rotzooi. Zo wil Pearsons landgenoot Matthew (Jeremy Strong) de handel wel overnemen. Ook de Chinese gangster Dry Eye (Henry Golding) ziet wel brood in Pearsons imperium.

Wat hebben Pearsons rechterhand Ray (Charlie Hunnam) en de gladde riooljournalist Fletcher (Hugh Grant) precies met de zaak te maken? En wat is de rol van de op het eerste gezicht brave sportschoolhouder Coach (Colin Farrell)?

Hugh Grant en Matthew McConaughey

Matthew McConaughey en Hugh Grant hebben allebei een belangrijke rol in The Gentlemen, maar hun personages komen niet in elkaars scènes voor. Tijdens de opnames kwamen de twee elkaar dan ook niet tegen. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst in het BBC-programma The Graham Norton show, toen ze daar te gast waren om de film te promoten.

Meer over