The Ghost Writer

Ewan McGregor komt meer te weten dan hij wil in The Ghost Writer

NET 5 - vrijdag 22 maart om 23:10

© https://guidatv.sky.it
Een journalist krijgt de kans om de memoires van de oud-premier van Groot-Brittannië te schrijven. Tijdens dit project ontdekt hij meer dan goed voor hem is.

Ewan McGregor speelt in The Ghostwriter de naamloze schrijver ‘The Ghost.’ Zijn agent heeft een mooie klus voor hem: hij mag de memoires schrijven van Adam Lang, de oud-premier van Groot-Brittannië. Hiervoor vliegt hij naar het eiland waar Lang (Pierce Brosnan) verblijft.

The Ghost Writer

Adam Lang, zijn vrouw en enkele van zijn medewerkers wonen daar tijdelijk in het huis van de uitgever die de memoires op de markt gaat brengen. The Ghost Writer overnacht in een uitgestorven hotelletje in de buurt.

De schrijver moet verdergaan waar zijn voorganger, die bij een tragisch ongeval om het leven kwam, is gebleven. De assistent en minnares van Lang, Amelia (Kim Cattrall), drukt hem op het hart dat het manuscript het zwaarbewaakte huis niet mag verlaten, omdat er gevoelige informatie in staat.

Schandaal

Tijdens zijn schrijfwerk ontdekt The Ghost Writer dat Lang niet de politieke held is die hij jarenlang leek te zijn. Hij is op een dubieuze manier aan de macht gekomen en nu is hij in een groot schandaal verwikkeld: het Internationaal Strafhof verdenkt hem van oorlogsmisdaden.

Bovendien lijkt het erop dat de voorganger van de schrijver vlak voor zijn dood een groot geheim uit Langs verleden had ontdekt.

The Ghost Writer is gebaseerd op de roman The Ghost van voormalig BBC-journalist Robert Harris. Harris was jarenlang supporter van de Britse premier Tony Blair, tot de Irakoorlog. 

Adam Lang en zijn vrouw lijken in veel opzichten op Tony en Cherie Blair. 

Meer over