The Giver

Jeff Bridges geeft geschiedenisles in The Giver

Viaplay TV - dinsdag 14 mei om 20:30

© Apple
Er gingen meer dan 12 miljoen exemplaren van de sciencefictionroman The Giver over de toonbank. Toch kreeg de gelijknamige verfilming maar weinig handen op elkaar... Ondanks de aanwezigheid van popgodin van Taylor Swift!

Jonas denkt dat hij in een utopische samenleving woont. Maar dan doet hij een schokkende ontdekking. 

The Giver

The Giver is gebaseerd op de bestseller van Lois Rowley uit 1993. De gelijknamige sciencefictionfilm speelt zich af in een maatschappij waar gevoelens en emoties worden onderdrukt. Hierdoor blijven grote conflicten uit en hoeven mensen geen ingrijpende beslissingen te maken.

 

Net als iedereen is tiener Jonas (Brenton Thwaites) in de veronderstelling dat hij in de perfecte samenleving woont. Dat verandert als hij de functie krijgt van de ‘ontvanger van de mensheid’, een uitverkorene die belast is met de duistere geschiedenis van de mensheid.

 

Zijn voorganger, ‘de gever’ (Jeff Bridges), leert Jonas hoe de wereld echt in elkaar steekt. Nu hij die kennis heeft, moet hij moeilijke keuzes maken.

 

Het intrigerende boek staat helaas niet garant voor een boeiende avond. Ondanks een klinkende cast (naast Jeff Bridges zijn ook Meryl Streep en Alexander Skarsgård te zien in The Giver), blijft deze sciencefictionfilm te oppervlakkig om eer te doen aan de geliefde roman.

 

Taylor Swift


Zoals gezegd is The Giver gezegend met een indrukwekkende cast. Zelfs Taylor Swift komt nog even buurten! Het popidool heeft een piepklein gastrolletje als de dochter van The Giver.

Meer over