The good karma hospital

Goede karma komt jouw kant op met een nieuw seizoen van The Good Karma Hospital

BBC First - zondag 17 juli om 20:00

© BBC First
Voor een flinke dosis positieve energie kun je terecht bij BBC First. Op zondag 17 juli 2022 begint namelijk het vierde seizoen van The Good Karma Hospital op de zender.

De Britse dramaserie draait om de ambitieuze arts in opleiding Ruby Walker (Amrita Acharya). Na een bewogen periode vond Ruby het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze verruilde het Verenigd Koninkrijk voor India om daar ervaring op te doen in een gloednieuw ziekenhuis: The Good Karma Hospital. Daar nam de nogal excentrieke Dr. Lydia Fonseca (Amanda Redman) de nieuwkomer onder haar vleugels.

Onzekere liefde

Tijdens haar nieuwe avontuur liep Ruby de charmante Dr. Gabriel Varma (James Floyd) tegen het lijf en al snel bloeide er iets op tussen de twee. In het derde seizoen gaven ze er dan eindelijk aan toe en ontstond er een mooie romance. Deze werd alleen ruw onderbroken toen Gabriel uit het niets de benen nam en Ruby radeloos achterliet. De grote vraag is dan ook of Ruby haar liefje achterna gaat of dat ze besluit om in het ziekenhuis te blijven werken.

Hectische start

De start van het vierde seizoen gaat er gelijk hectisch aan toe. Er doet zich plotseling een medisch noodgeval voor waardoor het hele ziekenhuisteam op zijn kop komt te staan. Daarbij gaat Dr. Lydia tegen de wensen van Dr. Ram Nair (Darshan Jariwala) in om het leven van een jong meisje te redden. Door deze tegendraadse beslissing verandert een lokale politicus van een vriend in een vijand en dat is wel het laatste wat het overwerkte ziekenhuis kan gebruiken.

Medische familie

Het ziekenhuis kampt daarnaast nog altijd met een onderbemanning, maar daar komt gelukkig verandering in. Dit seizoen worden er maar liefst twee nieuwe artsen geïntroduceerd: de Brits-Aziatische Samir Hasan (Harki Bhambra) en de Indiase Nikita Sharma (Rebecca Ablack). De medische familie van The Good Karma Hospital breidt zich daarmee steeds verder uit en steunt elkaar bij alle ups en downs. Zo ook wanneer Lydia wordt gedwongen om de confrontatie aan te gaan met haar complexe verleden als haar grote liefde Greg (Neil Morrissey) dreigt te worden uitgezet.

Het vierde seizoen van The Good Karma Hospital is vanaf 17 juli 2022 elke zondag om 20:00 uur te zien bij BBC First

Meer over