The Good Liar

Ian McKellen probeert Hellen Mirren op te lichten in The Good Liar

Viaplay TV - dinsdag 13 december om 23:23

© https://s3-eu-west-1.amazonaws.com
Online daten kan best gevaarlijk zijn. Je weet nooit of de persoon met wie je praat wel eerlijk is over zijn of haar intenties. Toch wagen een weduwe en weduwnaar op leeftijd zich er nog aan.

Twee alleenstaande mensen op leeftijd die via een datingsite op zoek gaan naar gezelschap; dat zijn Estelle (Helen Mirren) en Brian (Ian McKellen).

The Good Liar

Al tijdens hun eerste afspraakje blijkt dat ze de waarheid soms wat mooier maken dan hij is: Brian bekent dat hij eigenlijk Roy heet, waarop Estelle toegeeft dat haar naam Betty is.

Dat eerste leugentje zet de toon in The Good Liar, een verfilming van een roman van Nicholas Searle. Al snel blijkt dat Roy een oplichter is en dat hij uit is op Betty's geld. Daarvoor moet hij wel eerst haar vertrouwen winnen. In die momenten, waarin McKellen en Mirren ontspannen kletsen, een beetje flirten, is de film op zijn sterkst.

Naarmate het – wat vergezochte – verhaal vordert, dringt de vraag wie de goede leugenaar uit de titel is zich steeds nadrukkelijker op. Dat de kijker dat allang doorheeft maakt deze thriller niet minder onderhoudend.

Ian McKellen

Ondanks dat Hellen Mirren en Ian McKellen al lang meegaan in de filmwereld, is The Good Liar pas de eerste keer dat ze samen op het witte doek te zien zijn. Hun samenspel is een van de grootste charmes van de film.
Toch is het niet de eerste keer dat ze samen acteerden: in 2001 en 2002 stonden ze samen op het toneel in Dance of Death van toneelschrijver August Strindberg.

Meer over