The Good Wife: detective Kalinda Sharma

Een van de meest intrigerende en complexe personages in de dramatische advocatenserie The good wife is privédetective Kalinda Sharma. 

Ze heeft een bijtende, cynische houding ten opzichte van de gehele mensheid, maar die harde aanpak levert goede resultaten op. Toch is ze niet altijd even loyaal aan haar baas, advocaat Alicia Florrick (Julianna Margulies). Daar komt bij dat haar verleden vol mysteries zit. Vanavond wordt een tipje van de sluier opgelicht als blijkt dat Kalinda niet is wie ze zegt dat ze is.

Mysterie

Kalinda is niet alleen voor de kijker een mysterie, ook de vrouw die haar speelt, de Indiase actrice Archie Panjabi (38), weet soms niet met wie ze van doen heeft. "Ik heb als actrice nooit interesse gehad in eenvoudige rollen, maar Kalinda is misschien wel het meest complexe personage dat ik ooit heb gespeeld. Ze heeft in de afgelopen twee seizoenen ook veel meegemaakt. Dat ze lesbisch bleek, was ook voor mij een verrassing."

Emmy

Maar wat de schrijvers Kalinda ook laten doen, de fans weten het te waarderen. "Ik krijg voortdurend vragen over haar beweegredenen, maar ik weet amper wat er in haar omgaat. Zodra ik die hoge laarzen aantrek, is het of zij het van me overneemt." En het werkt: Archie won vorig jaar een Emmy voor haar mysterieuze rol.

Reageren