The Good Wife - start seizoen 3

The good wife, een van de betere dramaseries van dit moment, begint aan haar derde seizoen. Wat gaat er gebeuren op het advocatenkantoor?

Opvallend genoeg was het nieuwe kapsel van Julianna Margulies (foto) het belangrijkste onderwerp in de Amerikaanse pers na de eerste aflevering van het derde seizoen van The good wife. Julianna, die advocate Alicia Florres speelt, verscheen ineens met een pony en dat viel niet zo goed in Amerika. ‘Onfortuinlijk’, zo noemden journalisten haar nieuwe haar.

Braaf
Gelukkig gaat die term niet op voor de rest van The good wife. De serie zit nog net zo goed in elkaar als altijd. Eén ding is wel veranderd: Alicia is definitief niet meer zo braaf als ze ooit was. Vorig seizoen dumpte ze haar vreemdgaande echtgenoot Peter (Chris Noth) defi nitief toen ze ontdekte dat hij het bed had gedeeld met haar beste vriendin Archie. En maakte ze werk van de man op wie ze haar oog al lang geleden liet vallen, haar baas Will (Josh Charles). Het seizoen eindigde met een scène waarin Alicia en Josh samen een hotelkamer in liepen. Wat daar precies gebeurd is, komen de kijkers niet te weten, maar het is in ieder geval nog aan tussen de twee.

Bloed
Ook op werkgebied is Alicia niet meer het brave vrouwtje van weleer. Ze verdedigt Jamal, een moslim die een Joodse student op gruwelijke wijze zou hebben vermoord. Hij werd gevonden met een hakenkruis in zijn voorhoofd gekerfd. Maar of Jamal ook de schuldige is? De nieuwe officier van justitie is in ieder geval uit op bloed, en laat die officier nu net Peter Florrick zijn, de ex-man van Alicia. Hij wil er alles aan doen om haar een lesje te leren. En zij is tot veel bereid om dat te voorkomen. Dat belooft meteen een pittige zaak te worden.

Reageren