The Goonies

The Goonies: Op zoek naar de piratenschat

Stel: een projectontwikkelaar wil het huis waar je woont slopen om er een golfbaan aan te leggen. De enige manier om dat te stoppen is met een bak geld op de proppen komen. Net op dat moment vind je een schatkaart. Wat doe je?

Juist, dan ga je op zoek naar die eeuwenoude piratenschat. Hoe onwaarschijnlijk het ook is dat die ook echt bij de 'X' op de kaart ligt.

The Goonies

De familie Walsh staat op het punt te gaan verhuizen. Hun huis moet plaatsmaken voor een golfbaan. Maar broers Mikey en Brandon willen helemaal niet verhuizen, dan zien ze hun vrienden nooit meer! Nooit meer rondhangen met hun 'bende', The Goonies: Chunk, Mouth, Andy, Stef en Data.

Toevallig vindt Mikey een kaart die de weg wijst naar de schat van de legendarische piraat One Eyed Willy. Als The Goonies die schat kunnen vinden, hoeven Mikey en Brandon misschien niet te verhuizen.

Stranger Things

Die zoektocht wordt een groot avontuur. De kids beleven onderweg naar he schip van One Eyed Willy allerlei spannends. Tussen de bedrijven door moeten ze ook nog afrekenen mt de Fratelli's, een gemene dievenfamilie.

Hoewel Steven Spielberg de film niet zelf regisseerde, is zijn hand wel duidelijk terug te zien in The Goonies. Hij schreef het scenario – een soort Indiana Jones met kinderen – en produceerde de film.

Samen met die andere Spielberg-klassieker E.T. was The Goonies een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor Netflix-megahit Stranger Things.

 

Meer over:

Reageren