The great British bake off

Alles draait om koek in The Great British Bake Off

NPO 1 - donderdag 9 juni om 21:05

© Omroep MAX
Koek is het thema van deze tweede aflevering van The Great British Bake Off. De bakkers beginnen met opgerolde kletskoppen en maken vervolgens zachte biscuitjes met jam en botercrème. Het spektakelstuk is een 3D-replica van hun favoriete speelgoed.

Als The Great British Bake Off ergens dol op is, zijn het wel 3D-replica's van koek. Driedimensionale zelfportretten, theekopjes en dieren kwamen de laatste jaren zoal voorbij. In deze aflevering moeten de bakkers het favoriete speelgoed uit hun jeugd namaken. Waar de meesten hun spektakelstuk met gingerbread bouwen, kiest één kandidaat voor een nóg knapperiger koekje. Dat had ze beter niet kunnen doen.

Heel Holland Bakt

Deze koekaflevering begint met een opdracht die ook bij Heel Holland Bakt in Nederland geliefd zou zijn: 24 opgerolde kletskoppen, met een vulling of een topping. Vervolgens maken ze zachte biscuitjes met botercrème en jam. Vooral die laatste moeten perfect bereid zijn, alleen lukt dat niet bij iedereen. En dan moet je niet jurylid Paul Hollywood tegenover je hebben.

Meer over