The great British bake off

Calorieënbom en gistspektakel in The Great British Bake Off

NPO 1 - donderdag 30 juni om 21:07

© MAX
Het thema van deze gloednieuwe aflevering van The Great British Bake Off is 'Duits gebak' en laat er nu net een kandidaat van Duitse afkomst meedoen. Hij en zijn medebakkers maken onder andere een Prinzregententorte, een taart met acht lagen biscuit en chocoladecrème.

Eén bakker heeft mazzel in The Great British Bake Off. Hij is van Duitse afkomst en laat het thema nu net 'Duits gebak' zijn.

The Great British Bake Off

Britse kijkers die de aflevering vorig jaar al zagen, waren minder blij; ze noemden het voortrekkerij. Maar de bakkers hebben wel iets anders aan hun hoofd. Ze moeten twee keer twaalf Weihnachtsplätzchen bakken en versieren.

Nieuw spektakelstuk

Deze kerstkoekjes zijn qua calorieën niets vergeleken met de taart die ze vervolgens bakken. Deze Prinzregententorte bevat acht lagen biscuit en chocoladecrème, overgoten met chocoladeganache. Tot slot moeten de bakkers iets spectaculairs maken van Hefekuchen, een taart op basis van gistdeeg. De belangrijkste vraag in deze vijfde aflevering is of de taart van de Duitse kandidaat de hoge verwachtingen waarmaakt.

Meer over