The great British bake off

De finale van The great British bake off

NPO 1 - donderdag 26 augustus om 20:40

© Mark Bourdillon/ Love Productions
In de grote finale van The great British bake off maken de bakkers als eerste millefeuilles. De room moet goed opgesteven zijn, maar dit gaat niet bij iedereen goed. Het spektakelstuk - een desserttoren - biedt een laatste kans op de eindzege.

27 opdrachten hebben de finalisten van The great British bake off doorstaan, dan moeten de laatste drie ook lukken toch? Niet dus: bij één bakker is de room van haar millefeuilles niet goed opgesteven, waardoor er een paar tranen vloeien in de tent. Gelukkig weet presentator Noel Fielding altijd de juiste opbeurende woorden te vinden, ook nu.

Gebak

Voor de volgende opdracht is de koelkast opnieuw hard nodig. Ze maken chocolade-walnootzoenen met een marshmallow- en koffievulling in een wederom bloedhete tent. Tot slot bouwen de bakkers een desserttoren, waarbij ze drie verschillende disciplines moeten laten zien. Waar twee gaan voor vorige succesnummers, maakt hun medefinalist juist het gebak dat hij de afgelopen weken verprutst heeft. Gaat dit goed komen?

Meer over