The great British bake off

Paul Hollywood is onder de indruk in The Great British Bake Off

NPO 1 - donderdag 16 juni om 21:07

© MAX
De bakkers van het twaalfde seizoen The Great British Bake Off beginnen deze broodaflevering met een focaccia. Eentje is zo lekker is dat Paul Hollywood graag het recept wil. Daarna wagen de deelnemers zich aan ciabatta-broodstengels en een 3D-spektakelstuk van melkbrood.

Als Paul Hollywood je om je recept vraagt in The Great British Bake Off, weet je dat je goed bezig bent. Een van de bakkers bereidt in deze broodaflevering zo’n verrukkelijke focaccia, dat het jurylid die zelf ook wil maken. Knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen, zo ziet Hollywood het graag. De bijpassende topping en vulling zijn ook belangrijk, en het is nog maar de vraag of hij warmloopt voor de combi van gerookte haring en gekookte eieren, die een andere kandidaat hem voorschotelt. 

The Great British Bake Off

Daarna maken de bakkers vijftien ciabatta-broodstengels met olijven, kaas en een tzatziki-dip. Tot slot wagen ze zich aan een 3D-spektakelstuk van luchtig melkbrood. Een kandidaat maakt een schattige koala van het brioche-achtige deeg, een ander creëert een onderwaterwereld.

Meer over