The great British bake off

Feest voor het oog

De bakkers moeten feestelijke desserts uit de oven én de koelkast toveren. Die laatste hebben ze nodig bij de technische opdracht: glaasjes gevuld met panna cotta, frambozengelei en mangocompote. Een lastige klus.

Nadat de kandidaten van The great British bake off vorige week ontdekten wat zabaglione is, komt er nu een nieuw woord bij in hun lekkernijlexicon. Voor de technische opdracht in deze dessertweek maken ze verrines: glaasjes gevuld met panna cotta, frambozengelei en mangocompote.

Drielaagse meringuetaart

De signatuuropdracht is een drielaagse meringuetaart. Die moet er uitnodigend uitzien, dus halen de bakkers alles uit de kast voor de decoratie. Vers fruit, pistachenootjes en karamelpieken moeten de brosse delicatesse nog aantrekkelijker maken. Alleen de smaak laat te wensen over, aldus de jury. Het spektakelstuk van deze week moet er al net zo feestelijk uitzien: de bakkers maken een bombe met een biscuit die de vulling bij elkaar houdt. Eén thuisbakker pakt het anders aan.

Meer over:

Reageren