The Great Gatsby

Leonardo DiCaprio is schathemeltjerijk in The Great Gatsby

Paramount - vrijdag 25 november om 20:30

© presse.servustv.com
The Great Gatsby is een bijzondere film over het leven van de superrijken in New York. Met Leonado DiCaprio in de hoofdrol als de mysterieuze miljonair Jay Gatsby.

Met Romeo + Juliet en Moulin Rouge! heeft de Australische regisseur Baz Luhrmann rond de eeuwwisseling al eerder oude verhalen in een modern, eclectisch jasje gegoten. Met The Great Gatsby doet hij dat nog eens dunnetjes over.

The Great Gatsby

In deze verfilming van de klassieke roman van F. Scott Fitzgerald gaat Luhrmann misschien nog wel verder dan in zijn eerdere films: alles is nóg grootser en kleurrijker. De jonge, arme schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) verhuist in 1922 naar New York.

Daar ontmoet hij de puissant rijke playboy Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio). Gatsby heeft een oogje op Nicks nicht Daisy (Carey Mulligan), dus komt zijn vriendschap met Nick, die steeds meer in de ban raakt van Gatsby en zijn feestjes, hem goed uit.

The Great Gatsby is, net als Romeo + Juliet en Moulin Rouge!, een feestelijke en overdonderende mix van oud en nieuw.

Leonardo DiCaprio

Bij zo'n mix tussen oud en nieuw hoort ook een soundtrack met moderne muziek. Regisseur Baz Luhrmann liet dat klusje aan rapper Jay Z over.

Een slimme zet. De rapper wist artiesten als Beyoncé, Lana Del Rey, The xx, Andre 3000 en Jack White te strikken.

Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire spelen in The Great Gatsby vrienden. Erg veel acteerwerk was daar niet voor nodig: ze zijn al jarenlang goed bevriend.

Het is de eerste keer sinds Don's Plum uit 2001 dat ze samen in een film te zien zijn.

Meer over