The Great Wall

Matt Damon gaat naar de Chinese Muur in The Great Wall

NET 5 - zondag 24 september om 22:05

© Universal Pictures
China is een land vol eeuwenoude verhalen en legendes. De spectaculaire actiefilm The Great Wall draait om een van die legendes. En om Matt Damon.

Matt Damon in China? Ja, Matt Damon in China. De topacteur speelt William, een Europese huurling die in China is om geld te verdienen.

The Great Wall

William en zijn collega-huurling Tovar (Pedro Pascal) willen dat doen door buskruit te stelen. Als ze dat China uit weten te smokkelen, kunnen ze het in Europa voor veel geld verkopen.

Alleen komen ze in The Great Wall het land niet uit met hun buit. Na een aanvaring met een enorm groen monster valt het tweetal in handen van de Naamloze Orde (goeie naam wel).

Die Naamloze Orde bestaat uit strijders die zich stuk voor stuk opofferen voor het grotere goed. In hun huidige strijd kunnen ze een paar extra handjes goed gebruiken: de orde vecht tegen een horde monsters die eens in de zestig jaar de Chinese Muur aanvalt.

Tolkenleger

Met een budget van 150 miljoen dollar is The Great Wall de duurste Chinese film aller tijden. Voor zo'n grote productie heb je ook een grote crew nodig. De crew was zelfs zo groot dat er meer dan honderd tolken nodig waren om ervoor te zorgen dat iedereen elkaar begreep. De film verdiende die 150 miljoen ruimschoots terug: The Great Wall bracht wereldwijd bijna 350 miljoen dollar op.

Meer over