The Greatest Showman

Hugh Jackman zingt de sterren van de hemel

NET 5 - donderdag 24 december om 20:30

© http://photo.orf.at/ (orf1)
Hugh Jackman werd beroemd als actieheld in de X-Men films. In de musical The Greatest Showman laat hij zich van een andere kant zien: hij zingt dat het een lieve lust is.

Acteur Hugh Jackman werd vooral bekend als Wolverine in de X-Men-films. Voordat hij doorbrak als de mutant met de metalen uitschuifklauwen stond hij meermaals op de planken in musicals.

The Greatest Showman

Dat de Australiër het zingen na al die jaren niet is verleerd, laat hij zien in het kleurrijke en feestelijke The Greatest Showman, een musical over het leven van de Amerikaanse circuspionier P.T. Barnum.

Barnum richt in 1871 het beroemde Barnum & Bailey Circus op, een rondreizende circusshow met optredens van dieren, trapezeartiesten en freaks als de dame met de baard en Siamese tweelingen. 

Jackman speelt Barnum als een joviale man, iemand die mensen wil helpen en zijn publiek wil vermaken. Dat laatste is precies wat de film doet: The Greatest Showman is een wervelende show waarin geen onvertogen woord valt.

Hugh Jackman

Het duurde even voordat The Greatest Showman het levenslicht zag. Al met al was regisseur Michael Gracey negen jaar met het project bezig.

Hoofdrolspeler Hugh Jackman weet wel waarom het zo lang moest duren. Volgens hem durfden de grote filmstudio's het risico niet aan om een 'nieuwe' musical te maken: producenten investeren veel liever in verfilmingen van musicals die het goed doen op Broadway.

Meer over