The Grey

Op wolvenjacht met Liam Neeson in The Grey

RTL 7 - zondag 24 april om 20:00

© https://www.phototele.com
Je hebt van die films waarbij je het al koud krijgt als je ernaar kijkt. The Grey, met Liam Neeson in de hoofdrol, is er zo eentje.

Ottway (Neeson) werkt op een plek waar mensen alleen heen gaan als ze iets of iemand willen vergeten: een afgelegen olieraffinaderij in Alaska. Hij is daar de jager van dienst. Ottway zorgt ervoor dat zijn collega’s niet ten prooi vallen aan hongerige wolven.

The Grey

Aan het begin van The Grey stapt Ottway met een stel collega’s in een vliegtuig. Ze gaan naar huis, voor een welverdiende vakantie.

Alleen komen ze nooit thuis: het vliegtuig stort neer in het ijskoude landschap. Een deel van de passagiers overleeft die crash niet.

Ottway en de andere overlevenden moeten nu in leven zien te blijven. En ze moeten zorgen dat ze de bewoonde wereld bereiken voordat ze doodvriezen.

Naast hun wonden, het gebrek aan eten en de kou hebben de mannen nog iets om zich zorgen over te maken: een roedel hongerige wolven.

Liam Neeson

De opnamen van The Grey waren loodzwaar. Het was op de set in Canada echt zo koud als je in de film ziet: zo’n 40 graden onder nul.

De sneeuwstormen in de film zijn ook geen special effects of computeranimaties. Het was tijdens de opnamen heel slecht weer.

In de talkshow van Jay Leno verklapte Liam Neeson dat de acteurs thermisch ondergoed onder hun kostuums droegen om nog een beetje warm te blijven.

Meer over