The Grinch

Benedict Cumberbatch heeft een hekel aan Kerst

SBS 6 - zondag 26 december om 13:25

© https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/
Er zijn maar weinig types die zo’n hartgrondige hekel hebben aan Kerstmis als de Grinch. Dit groene wezen, ontsproten aan het brein van kinderboeken­schrijver en -tekenaar Dr. Seuss, biedt voor veel lezers en kijkers onversneden jeugdsentiment.

Net zoals diens andere malle, karakteristieke avonturen zoals The Cat in the Hat en Horton Hears a Who! dat doen. In de loop der jaren is er al vaker een verfilming verschenen van How the Grinch Stole Christmas

The Grinch

Soms in liveactionvorm, zoals de versie uit 2000, met Jim Carrey in de hoofdrol. Klassiek is ook de gelijknamige tekenfilm uit 1966.

Hoewel de titel dit keer een tikje anders is, probeert ook hier The Grinch (met de stem van Cumberbatch) de winterse feestdagen te verpesten voor de inwoners van Whoville.

Samen met zijn trouwe hondje Max en een uit de kluiten gewassen rendier trekt de Grinch alles uit de kast. Hij schroomt er zelfs niet voor om zich te verkleden als de Kerstman zelf.

Maar dan ontmoet hij de vrolijke Cindy-Lou, een meisje dat juist dól is op Kerst. Lukt het haar om die groene mopperkont van gedachten te laten veranderen?

Benedict Cumberbatch

The Grinch is alweer de achtste animatiefilm uit de koker van Illumination en Universal Pictures, de animatiestudio die eerder klappers maakte als Despicable Me, Minions, The Secret Life of Pets en Sing.

De makers van de film wilden dat Benedict Cumberbatch zijn eigen stem en Britse accent zou gebruiken voor de Grinch. De acteur was het daar niet mee eens.

Omdat de rest van stemmencast Amerikaans was, vond Cumberbatch dat zijn Grinch ook een Amerikaans accent moest hebben.

Meer over