Acht rotzakken zitten vast in een verlaten herberg in The Hateful Eight

28 maart 2024 11:16 | kijktips | Door Judith Regeling

© Entertainment One Benelux / The Weinstein Company
Tijdens een sneeuwstorm komen acht personages samen in een verlaten herberg. Ze hebben in The Hateful Eight volop redenen om elkaar te haten.

In de openingsshots van The Hateful Eight is het meteen duidelijk: de achtste film van regisseur Quentin Tarantino is een western.

The Hateful Eight

Je ziet het aan het uitgestrekte, besneeuwde landschap, aan de postkoets die zich een weg baant door dat landschap en aan de personages. De muziek van de legendarische Italiaanse componist Ennio Morricone maakt het plaatje compleet.

Het verhaal? Tijdens een sneeuwstorm komen acht personages samen in een verlaten herberg. Onder hen premiejager John Ruth (Kurt Russell) en zijn ‘vrachtje’ Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), de zuidelijke generaal Smithers (Bruce Dern) en de zwarte majoor Warren (Samuel L. Jackson). Ze zijn geen van allen lieverdjes. Bovendien hebben ze in The Hateful Eight allemaal volop redenen om elkaar de wantrouwen of zelfs te haten.

Combineer dat met de typische Tarantino-dialogen en het adembenemende camerawerk van Robert Richardson en je hebt een onderhoudende, bij vlagen expliciet gewelddadige western.

Quentin Tarantino

Regisseur Quentin Tarantino wilde heel graag dat de Italiaanse componist Ennio Morricone de muziek voor The Hateful Eight zou componeren. Morricone had op zijn beurt eigenlijk geen trek in een samenwerking met Tarantino. Tarantino nam geen genoegen met nee. Hij bleef zeuren tot de legendarische componist overstag ging.

Met succes. Morricone – de man achter de muziek van klassiekers als The Good, the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West – won een Oscar voor de muziek van The Hateful Eight.

Morricone was 87 toen hij die Oscar in ontvangst nam. Daarmee is hij de op een na oudste Oscarwinnaar aller tijden.

Meer over