The Heat

Sandra Bullock en Melissa McCarthy zijn in vorm in actiekomedie The Heat

Viaplay TV - maandag 19 februari om 20:29

© 20th Century Fox
Het is een beproefd Hollywoodconcept: de 'buddy cop movie'. Laat twee agenten die als dag en nacht van elkaar verschillen gedwongen samenwerken. Dat levert altijd vuurwerk, en dus een leuke film, op. Kijk maar naar The Heat.

Sarah Asburn (Sandra Bullock) is het type FBI-agent dat zich altijd aan de regels houdt. Ze heeft een vlekkeloze staat van dienst en daar is ze trots op. In The Heat moet ze samenwerken met de vuilbekkende Bostonse agent Shannon Mullins (Melissa McCarthy).

The Heat

Waar Sarah alles volgens het boekje doet, gebruikt Shannon dat boekje vooral om criminelen mee neer te meppen. Ondanks die verschillen zullen de dames in The Heat toch echt samen moeten werken.

Sarah komt naar Boston om de meedogenloze drugsbaron Larkin op te pakken. Daarvoor moet ze een gevangene van Shannon ondervragen. Alleen is Shannon niet het type dat zich de kaas van het brood laat eten: ze wil Larkin zélf pakken.

Sandra Bullock

The Heat is niet de eerste film waarin Sandra Bullock een FBI-agent speelt. In 2000 en 2005 was ze al te zien als FBI-agent Gracie Hart in de Miss Congeniality-films.

Regisseur Paul Feig en actrice Melissa McCarthy werkten eerder samen aan de comedy Bridesmaids. Die film leverde McCarthy een Oscarnominatie op. Na The Heat regisseerde Feig nog twee films waar McCarthy een hoofdrol in had: de komedie Spy en de remake van eighties-klassieker Ghostbusters.

Meer over