The Hero

Sam Elliott heeft betere tijden gekend

SBS 9 - dinsdag 20 april om 22:55

Een uitgerangeerde oude acteur krijgt te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Wat doet hij met zijn laatste dagen?

De donkere stem, de indrukwekkende snor, de rust die hij uitstraalt. Het is niet moeilijk om je acteur Sam Elliott in een western voor te stellen.

The Hero

Daarom is het treffend dat hij in The Hero een uitgerangeerde westernacteur speelt. Jaren geleden had Lee Hayden (Elliott) de hoofdrol in een legendarische western.

Daarna is zijn carrière als een nachtkaars uitgegaan. De enige ‘acteerklus’ die hij nog heeft: het inspreken van reclamespotjes voor barbecuesaus.

Verder hangt de zeventiger vooral rond met vriend en drugsdealer Jeremy (Nick Offerman). Dat verandert als Lee hoort dat hij ongeneeslijk ziek is.

Wie vertelt hij dat? Heeft hij nog tijd om de band met zijn dochter te herstellen? En wat doet hij met die prille liefde met de veel jongere Charlotte (Laura Prepon)?

Het verhaal van The Hero is weinig origineel, maar Sam Elliott zorgt ervoor dat de film interessant blijft.

Sam Elliott

Komt de hoofdrolspeler van The Hero je bekend voor? Dat is goed mogelijk.

Sam Elliott draait al heel wat jaartjes mee in Hollywood, al speelt hij zelden de hoofdrol. Zijn eerste rolletje – in westernklassieker Butch Cassidy and the Sundance Kid – speelde hij in 1969.

In 2018 was hij te zien als de oudere broer van Bradley Cooper in A Star is Born. Voor die rol werd hij genomineerd voor een Oscar.

Een van Elliotts bekendste rollen is een piepkleine. In cultklassieker The Big Lebowski speelt hij de besnorde cowboy aan de bar in de bowlingbaan.

Meer over