22 april 2024

Samuel L. Jackson moet beschermd worden in The Hitman's Bodyguard

RTL 7 - maandag 22 april om 20:27

© Dutch FilmWorks
De beste bodyguard ter wereld moet in The Hitman's Bodyguard een gevaarlijke huurmoordenaar beschermen. Dat levert het nodige vuurwerk op, want de twee kunnen elkaar niet uitstaan.

Huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) heeft doorgaans geen bescherming nodig. Hij kan prima zijn eigen boontjes doppen.

The Hitman’s Bodyguard

En toch krijgt hij in The Hitman’s Bodyguard ineens een bodyguard. Hoe dat komt? Kincaid gaat bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag getuigen in de rechtszaak tegen dictator Dukhovich (Gary Oldman). Die heeft het niet zo op (politieke) tegenstanders.

Vandaar dat Interpol topbodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) vraagt om ervoor te zorgen dat Kincaid veilig bij de rechtbank aankomt. Dat wordt nog een hele klus.

Onderweg van Manchester naar Den Haag moet het duo allerhande gespuis afschudden. Dat Bryce en Kincaid elkaar niet kunnen uitstaan, maakt het er allemaal niet makkelijker op.

Amsterdam

Een flink deel van de opnames voor The Hitman’s Bodyguard vond plaats in Amsterdam. Dat leverde hier en daar chaotische taferelen op. Zo werden de straten rond het Rijksmuseum een paar dagen afgezet. Met de grootste verkeersopstopping in de geschiedenis van de hoofdstad tot gevolg.

Al die chaos leverde Amsterdam wel wat op: de producenten spendeerden tijdens de opnames zo’n drie miljoen euro in de stad. En dat in nog geen twee weken tijd.

Meer over