The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Het spannende slot van de Hobbit-trilogie

RTL 7 - zondag 26 december om 20:00

© Warner Bros
In het laatste deel van de Hobbit-triologie heeft het gezelschap van Thorin Eikenschild onbewust een dodelijke kracht op de wereld losgelaten.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies is het slot van de avonturen van Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en het dwergengezelschap. 

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Nadat ze hun thuisland hebben heroverd op de draak Smaug, hebben Bilbo (Martin Freeman) en de rest per ongeluk een dodelijke kracht op de wereld losgelaten. Smaug richt nu zijn vurige wraak op de weerloze mannen, vrouwen en kinderen van Meerstad.

Thorin (Richard Armitage) is daarna vastbesloten zijn schat te heroveren. Hij is bereid om daarvoor vriendschappen en zelf zijn eigen eer op te geven. Door die goudkoorts dwingt hij Bilbo tot een haast onmogelijk – en bovendien gevaarlijk – besluit.

Maar er liggen in The Hobbit: The Battle of the Five Armies nog grotere gevaren op de loer: Sauron stuurt zijn orkenlegers naar de Eenzame Berg.

Peter Jackson

The Hobbit: The Battle of the Five Armies is dus de derde en laatste film in de trilogie naar The Hobbit van The Lord of the Rings-schrijver J.R.R. Tolkien.

The Hobbit is met krap driehonderd pagina's niet bepaald een dikke pil, maar regisseur Peter Jackson wist er toch drie films uit te peuren.

Daarvoor moest hij er hier en daar wat dingen bij verzinnen. Groot voordeel: Jackson had ruim de tijd om eens flink uit te pakken met spectaculaire veldslagen.

The Battle of the Five Armies uit de titel van de film speelt in het boek maar in één hoofdstuk een rol. In de film is er 'iets' meer ruimte voor de veldslag. Hij beslaat bijna de helft van de hele film.

Meer over