The Hobbit: The Desolation of Smaug

Benedict Cumberbatch is in The Hobbit een draak

RTL 7 - zaterdag 4 september om 22:28

In The Hobbit: The Desolation of Smaug staat Bilbo Balings oog in oog met de angstaanjagende draak Smaug. Lukt het Bilbo om de machtige Arkensteen te bemachtigen?

In The Hobbit: An Unexpected Journey begon de Hobbit Bilbo (Martin Freeman) aan een groot avontuur. Samen met de tovenaar Gandalf (Ian McKellen) en dwergenkoning Thorin (Richard Armitage) en diens gevolg trok hij eropuit om Erebor, het thuisland van de dwergen, terug te veroveren op de draak Smaug.

The Hobbit: The Desolation of Smaug

The Hobbit: The Desolation of Smaug is het tweede deel van de The Hobbit-trilogie van Peter Jackson. Hij baseerde de film op het boekje van The Lord of the Rings-schrijver J.R.R. Tolkien .

Hobbit Bilbo, tovenaar Gandalf en de dertien dwergen zetten in deze film hun tocht naar het dwergenrijk Erberor voort. Hun doel: ze willen de magische Arkensteen vinden.

Benedict Cumberbatch

Onderweg komen ze in de ene hachelijke situatie na de andere terecht. Van huidverwisselaar Beorn tot een zwerm levensgevaarlijke, reusachtige spinnen.

Maar het allergevaarlijkste is de draak Smaug (met de stem van Benedict Cumberbatch). Deze enorme vuurspuwer huist in de Eenzame Berg.

Lukt het Bilbo en zijn vrienden om Smaug te verslaan? En krijgen de dwergen zo hun berg terug? Je ziet het in The Hobbit: The Desolation of Smaug.

Meer over