The Holiday

Kate Winslet en Cameron Diaz ruilen voor de liefde in ultieme romcom The Holiday

VRT1 - vrijdag 29 december om 22:55

© Universal Pictures/Columbia Pictures
In de romantische komedie The Holiday ruilen Kate Winslet en Cameron Diaz van woning, land en cultuur. En dan blijken er ineens leuke mannen in overvloed.

Amanda (Cameron Diaz) woont in Los Angeles. Ze verdient haar geld met het maken van filmtrailers. Dat klinkt als een glamoureus Hollywoodleventje, maar dat valt tegen. Zeker als haar relatie stukloopt.

The Holiday

Door haar liefdesverdriet is Amanda wel even toe aan vakantie. Zeker nu de feestdagen eraan komen heeft ze geen zin om alleen thuis te zitten. Op een website voor huizenruil raakt Amanda aan de praat met de Britse Iris (Kate Winslet).

Iris woont niet alleen in een heerlijk pittoresk Brits cottage, ze zit ook in hetzelfde schuitje als Amanda. Ook haar relatie is net stukgelopen en ook Iris is eraan toe een tijdje in een hele andere omgeving te zitten. Dan is het eigenlijk logisch dat de dames in The Holiday een tijdje van huis ruilen.

Verandering van spijs doet eten

Amanda maakt in Engeland kennis met de broer van Iris: de bepaald niet onaantrekkelijke Graham (Jude Law). Op haar beurt legt Iris al vrij snel contact met Amanda's charmante bejaarde buurman Arthur. En Miles (Jack Black), die filmmuziek componeert, is toch ook wel een heel leuke vent.

Romantiek volop dus in The Holiday. Dat het gaat gebeuren tussen de beide koppels is eigenlijk al vrij snel duidelijk, maar het is de weg daarnaartoe die maakt dat deze romcom zo heerlijk wegkijkt.

Meer over