The Hours

Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep en Mrs. Dalloway in The Hours

CANV - vrijdag 28 juli om 21:09

© Miramax
Ze leven in verschillende tijden en op verschillende plaatsen. Toch zijn de levens van drie vrouwen uit The Hours met elkaar verweven.

Hoe dat kan? In The Hours is de verbindende factor een boek: Mrs. Dalloway van Virginia Woolf.

The Hours

In de jaren 20 is schrijfster Virginia Woolf (Nicole Kidman) bezig met haar nieuwe boek. Tijdens het schrijven van Mrs. Dalloway heeft ze het zwaar. Virginia worstelt met depressies en angsten. Het verhaal van Clarissa Dalloway confronteert haar steeds meer met haar eigen psychische problemen.

Dik twintig jaar later, in 1951, is huisvrouw Laura Brown (Julianne Moore) zwanger. Ze zou gelukkig moeten zijn, maar dat is ze niet. Laura twijfelt aan alles. Aan haar huwelijk met Dan (John C. Reilly), maar ook aan haar eigen geschiktheid als moeder. 

Door het lezen van Mrs. Dalloway beseft Laura in The Hours dat niet is wat ze wil. Ze wil het leven dat ze nu leidt voorgoed achter zich laten.

Nicole Kidman

Weer vijftig jaar later organiseert Clarissa Vaughn (Meryl Streep) een afscheidsfeest voor haar goede vriend, schrijver Richard Brown (Ed Harris). Hij is ongeneeslijk ziek. Clarissa ontdekt dat ze romantische gevoelens heeft voor Richard, die haar jaren geleden de bijnaam Mrs. Dalloway gaf. Dit roept een belangrijke vraag bij haar op: moet Clarissa leven voor haar eigen geluk of voor dat van anderen?

The Hours is gebaseerd op de Pulitzerprijswinnende roman van Michael Cunningham. De film sleepte maar liefst negen Oscarnominaties in de wacht. Nicole Kidman was de enige die haar nominatie wist te verzilveren. Ze won de Oscar voor beste actrice.

Meer over