The House with a Clock in its Walls

Jack Black is op dreef in horrorfilm voor de kids

NET 5 - maandag 20 september om 20:30

© https://eu.iconik.io/
Een weesjongen beleeft bijzondere avonturen in het huis van zijn zonderlinge oom. The House with a Clock in its Walls is een leuke griezelfilm voor jonge kijkers.

Lewis (Owen Vaccaro) is tien als zijn ouders omkomen bij een auto-ongeluk. Hij trekt daarop in bij zijn oom, de zonderlinge Jonathan Barnavelt (Jack Black).

The House with a Clock in its Walls

Zijn huis is al even vreemd als de man zelf. Het is een wat krakkemikkige oude villa die lijkt te leven. Langzaam maar zeker ontdekt Lewis dat dat niet slechts schijn is: het huis leeft écht, van de glas-in-loodramen tot de meubels en de Halloweenversieringen. Ergens diep in het binnenste van het huis bevindt zich een klok die al tikkend aftelt tot het einde der tijden. Lewis gaat in de mooi gemaakte avontuurlijke familiegriezelfilm The House with a Clock in its Walls samen met zijn oom en buurvrouw Zimmerman (Cate Blanchett) op zoek naar die klok. Alleen als ze de wijzers op tijd stilzetten, kunnen ze de wereld redden.

Eli Roth

In het oeuvre van Eli Roth is The House with a Clock in its Walls een beetje een vreemde eend in de bij. Normaal gesproken maakt de regisseur bloederige horrorfilms als HostelCabin Fever en The Green Inferno. Dit is Roths eerste film die bij de Amerikaanse filmkeuring niet het predicaat 'voor 17 jaar en ouder' kreeg. 

Meer over