The Hunger Games: Catching Fire

Jennifer Lawrence vecht weer voor haar leven in The Hunger Games: Catching Fire

NET 5 - zondag 20 augustus om 20:00

© Independent Films Bv.
In The Hunger Games wonnen Katniss en Peeta samen de Hongerspelen. Normaliter is winst in de Hongerspelen een garantie voor een rustig en veilig leven. Niet voor Katniss en Peeta.

Vorig jaar deden Peeta en Katniss heel Panem op zijn grondvesten schudden door samen de Hongerspelen te winnen. Twee winnaars, dat was nog nooit vertoond!

Jennifer Lawrence

Winnaars van de Hongerspelen krijgen normaal gesproken een huis en een veilig leven. Voor Katniss (Jennifer Lawrence) en Peeta (Josh Hutcherson) pakt het in The Hunger Games: Catching Fire net even anders uit.

President Snow is druk bezig met het organiseren van de 75e Hongerspelen. Voor deze jubileumeditie heeft hij iets speciaal in petto: de deelnemers zijn allemaal oud-winnaars.

Dat betekent dat ook Katniss en Peeta de arena weer in moeten om te strijden op leven en dood. Deze keer tegen mensen die al eerder met het bijltje gehakt hebben.

The Hunger Games: Catching Fire

Die oud-winnaars zijn misschien allemaal niet meer jong en fit, ze weten wel allemaal van wanten. Bovendien moeten Katniss en Peeta het nu in de arena opnemen tegen hun mentor Haymitch (Woody Harrelson).

The Hunger Games: Catching Fire is de verfilming van het gelijknamige boek van Suzanne Collins. Het is de succesvolste film uit de Hunger Games-franchise.

De film was met een budget van 130 miljoen dollar verre van goedkoop. Maar met een wereldwijde opbrengst van bijna 865 miljoen (!) maalt daar niemand om.

Meer over