The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Jennifer Lawrence zet de boel wederom op stelten in The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

NET 5 - zondag 27 augustus om 20:00

© Murray Close / Lionsgate
Katniss Everdeen heeft in The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 de Hongerspelen voor de tweede keer overleefd. Reden tot blijdschap is er alleen niet, want het is oorlog.

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) deed in The Hunger Games: Catching Fire het onmogelijk: ze overleefde de Hongerspelen voor de tweede keer. 

Donald Sutherland

Dat kwam niet helemaal uit de lucht vallen: 'het meisje dat in vuur en vlam staat' dankt haar leven aan de leider van het verzet tegen het Capitool. Zij wil namelijk Katniss als het nieuwe gezicht  van de opstand.

Als Katniss na haar redding ontwaakt, blijken er een hoop dingen veranderd. District 12 is compleet verwoest en haar maatje Peeta (Josh Hutcherson) is in handen gevallen van President Snow (Donald Sutherland).

Katniss weet niet eens of hij überhaupt nog leeft. En ondertussen is er een oorlog gaande, waar Katniss in The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 een belangrijke rol in moet spelen.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 is het eerste deel van de tweedelige finale van de The Hunger Games-serie. Deze film werd minder goed ontvangen dan zijn twee voorgangers. Het grote commentaar van de critici is dat er weinig actie te zien is. Dit zou komen doordat het verhaal in twee delen is geknipt terwijl het boek waarop de film is gebaseerd kort is.

Fans maalden daar niet om. De film bracht ruim 750 miljoen euro op.

Meer over