The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

Werpt Jennifer Lawrence het regime omver in slotdeel The Hunger Games: Mockingjay - Part 2?

Viaplay TV - maandag 16 oktober om 20:31

© Independent Films
In de vierde en laatste Hunger Games-film The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 neemt Katniss Everdeen het eindelijk op tegen de ultieme vijand: president Snow.

De drie Hunger Games-boeken van Suzanne Collins leverden uiteindelijk vier films op. Productiemaatschappij Lionsgate knipte voor de verfilming het laatste boek op in twee delen.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 laat zien hoe het verzet van rebellenleider Alma Coin (Julianne Moore) het in een ultieme strijd opneemt tegen het dictatoriale regime van president Snow (Donald Sutherland).

Coin heeft voor Katniss (Jennifer Lawrence) een rol als verzetsmascotte in gedachten. Katniss moet uit de buurt van het slagveld blijven. The Girl on Fire is een symbool van de dappere strijd die de rebellen voeren. Ze moet het volk inspireren, verder niets.

Katniss is het daar niet mee eens: ze wil meevechten aan de zijde van haar vrienden en geliefden. Al is het maar omdat ze vastbesloten is om president Snow eigenhandig om het leven te brengen.

Philip Seymour Hoffman

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 is de laatste film waarin acteur Philip Seymour Hoffman te zien is. Hij overleed in 2014. Hoffman had nog niet al zijn scènes als Plutarch Heavensbee opgenomen. Er zit een scène in de film waarin Haymitch (Woody Harrelson) een brief van Plutarch aan Katniss voorleest.

In het originele script was dat persoonlijk een gesprek tussen Katniss en Plutarch. Na Hoffmans dood pasten scriptschrijvers Peter Craig en Danny Strong die scène aan.

Meer over