The Hunger Games

Jennifer Lawrence moet vechten voor haar leven in The Hunger Games

NET 5 - zondag 13 augustus om 20:00

© Independent Films
In The Hunger Games moet de zestienjarige Katniss Everdeen tijdens de Hongerspelen op leven en dood vechten tegen 23 andere jongeren. Slechts één persoon zal de arena levend verlaten.

De wrede dictator president Snow (Donald Sutherland) zwaait de scepter in het land Panem. Ieder jaar organiseert de regering de Hongerspelen.

The Hunger Games

In Hongerspelen nemen 24 jongeren – uit ieder district een jongen en een meisje – het tegen elkaar op. Ze strijden op leven en dood: de winnaar is de enige die levend de arena zal verlaten. Hem of haar wacht een leven vol roem en rijkdom.

Iedereen tussen de twaalf en achttien jaar maakt kans om mee te moeten doen aan de Hongerspelen. Dit jaar zijn Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en Peeta Mellark (Josh Hutcherson) de 'uitverkorenen' om het straatarme District 12 te vertegenwoordigen in The Hunger Games.

Jennifer Lawrence

The Hunger Games is een verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Suzanne Collins. Het is het eerste deel van een trilogie over de Hongerspelen.

De andere twee delen in de trilogie werden ook verfilmd: Catching Fire als The Hunger Games: Catching Fire en Mockingjay als The Hunger Games: Mockingjay Part I en Part II.

Er stond een vloekenpot op de set van The Hunger Games. Cast en crew moesten daar geld instoppen als ze vloekten op de set. Volgens regisseur Gary Ross was ongeveer de helft van het geld in die pot afkomstig van Jennifer Lawrence.

Meer over