The Hunt

Betty Gilpin vreest voor haar leven in satirische thrillerfilm The Hunt

Veronica - donderdag 28 september om 22:43

© https://medien.sky.de/
Twaalf mensen worden in The Hunt wakker op een open plek op in een bos. Ze hebben geen idee hoe ze daar gekomen zijn. Ze weten niet dat ze zijn uitgekozen als prooi.

The Hunt gaat over de moderne fabel dat er in de Verenigde Staten rijke stinkerds zouden zijn die arme mensen vangen en vervolgens loslaten in het bos om op hen te jagen.

The Hunt

Het idee van de film was, zelfs nog voor de bioscooprelease in 2019, reden voor de Amerikaanse president Trump om een van beroemde zijn tweets aan deze film te wijden: The Hunt zou alleen maar gemaakt zijn om hem te pesten.

Maar dat valt na het zien van deze satirische actieknaller nogal mee. Want naast Trump wordt eigenlijk de hele Amerikaanse samenleving op de hak genomen. Zo zijn de mensenjagers bijvoorbeeld wel heel naar, maar ook overdreven politiek correct. Een stel klunzige rijkaards onder leiding van een keiharde Hilary Swank jaagt op armoedzaaiers.

De opgejaagden krijgen de kans te ontsnappen, maar een van hen draait de boel om en begint de jagers juist op te jagen.

Uitgesteld

The Hunt zou september 2019 in de bioscopen komen in de Verenigde Staten. Door grote schietpartijen in de plaatsen Dayton en El Paso werd de film uitgesteld.

De nieuwe bioscoopdatum werd 13 maart 2020. Door de coronapandemie moesten veel bioscopen sluiten, waardoor de film minder geld opbracht dan gehoopt.

Meer over