The hunt for Raoul Moat

Spanning en sensatie: KRO-NCRV zendt miniserie The Hunt for Raoul Moat uit

NPO 3 - zaterdag 6 januari om 20:33

© ITV
Nadat Raoul Moat in 2010 het vuur opende op zijn ex en haar nieuwe vriend, begon de Engelse politie een grote klopjacht. De driedelige dramaserie The Hunt for Raoul Moat volgt de dader, de slachtoffers, politie en media in de schokkende zaak.

Twee dagen nadat hij vrijkwam uit de gevangenis bracht Raoul Moat, een voormalig uitsmijter met een gewelddadig verleden, een bezoek aan zijn ex-vriendin Samantha Stobbart en haar nieuwe partner Christopher Brown. Moat opende het vuur met een jachtgeweer, waarbij Brown om het leven kwam en Stobbart ernstig gewond raakte. Wat volgde was een grootschalige, dagenlange klopjacht door een politiemacht van 160 gewapende agenten.

The Hunt for Raoul Moat

De driedelige miniserie The Hunt for Raoul Moat maakt een gedramatiseerde reconstructie van deze misdaadzaak die Engeland in 2010 dagenlang in zijn greep hield. Naast Moat (Matt Stokoe) en zijn slachtoffers volgt de serie de gebeurtenissen vanuit het oogpunt van de politieleiding, de agenten die voortvluchtige proberen te vinden en de media.


Wanneer is The Hunt for Raoul Moat op televisie te zien?

The Hunt for Raoul Moat is op 6, 13 en 20 januari vanaf 20:25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO3.

Meer over