The Hunt for Red October

Wil Sean Connery overlopen in The Hunt for Red October?

Paramount - zaterdag 8 juli om 20:00

© Pro7
In 1984 vaart de Sovjetonderzeeër Red October voor het eerst uit. Maar wat zijn de plannen van kapitein Marko Ramius? Je ziet het in The Hunt for Red October. 

De Red October is niet zomaar een onderzeeër. De door kernenergie aangedreven motor is zo stil dat Amerikaanse sonars hem niet kunnen waarnemen. In theorie kan het gevaarte daardoor onopgemerkt Amerikaanse steden aanvallen.

The Hunt for Red October

Bij afvaart van de Red October vertelt kapitein Marko Ramius (Sean Connery) dat het schip naar de oostkust van Amerika zal varen voor een geheime oefening. Is dat ook echt zijn plan of voert hij meer in zijn schild dan een simpele oefening?

In The Hunt for Red October neemt de Sovjetregering contact op met Amerika. Volgens hen is Ramius van plan om vanuit zijn spiksplinternieuwe onderzeeër New York onder vuur te nemen.

CIA-analist Jack Ryan (Alec Baldwin) denkt juist dat Ramius naar Amerika komt om over te lopen. Wie heeft er gelijk?

Tom Clancy

The Hunt for Red October is een verfilming van de bestsellers van thrillerschrijver Tom Clancy over Jack Ryan. Alec Baldwin speelt de titelrol. Hij is de eerste in een lange rij acteurs die die rol spelen.

Na Baldwin nam Harrison Ford de rol over in Patriot Games en Clear and Present Danger. In 2002 was het Ben Affleck die Ryan gestalte gaf in Sum of All Fears.

In 2014 nam Chris Pine de rol over in Jack Ryan: Shadow Recruit. In de Amazon Prime-serie Jack Ryan is het de beurt aan John Krasinski.

Meer over