The Huntsman: Winter's War

Frozen voor volwassenen

NET 5 - maandag 26 april om 20:30

© Universal Pictures International France / MKNS
Koningin Ravenna, de boze schoonmoeder uit Snow White and the Huntsman, heeft een zus. En wat voor een: Freya is een ijskoningin.

The Huntsman: Winter's War gaat min of meer verder waar Snow White and the Huntsman ophield. De boze koningin Ravenna is dood en haar zus wil wraak.

The Huntsman: Winter's War

En dat is niet zomaar een zus: Freya (Emily Blunt) is een ijskoningin; een soort wraakzuchtige volwassen versie van Elsa uit Frozen.

The Huntsman: Winter's War draait om hoe Freya haar zus Ravenna (Charlize Theron) weer tot leven wekt. Samen trekken ze op naar hun doel: wraak op jager Eric (Chris Hemsworth).

Eric is degene die in het eerste deel problemen veroorzaakte door te weigeren Sneeuwwitje om te leggen.

Chris Hemsworth

Eric moet het in The Huntsman: Winter's War dan wel zonder Sneeuwwitje stellen, dat betekent niet dat hij er alleen voor staat. De jager krijgt namelijk hulp van Sara (Jessica Chastain), een dappere krijger die niet voor één gat te vangen is.

Maar waar is Sneeuwwitje eigenlijk gebleven? De producenten van Snow White and the Huntsman waren er niet zo blij mee dat Kristen Stewart, de actrice die Sneeuwwitje speelde, tijdens de opnames van die film een affaire kreeg met regisseur Rupert Sanders.

Stewart had op dat moment namelijk nog een relatie met Robert Pattinson en Sanders was getrouwd. Resultaat: ze mochten allebei niet meewerken aan dit vervolg.

Meer over