The Hurricane Heist

Een orkaan maakt een overval in The Hurricane Heist erg lastig

RTL 7 - maandag 3 oktober om 22:40

© seac.bskyb.com
Een groep criminelen probeert bij een overval op een overheidsgebouw 600 miljoen dollar buit te maken. Ondertussen raast een orkaan over het gebied waar ze aan het werk zijn.

Als je een megalomane overval plant op een financiële instelling verwacht je natuurlijk de nodige obstakels; wilde politieachtervolgingen, opstandige, gewapende bankmedewerkers en stuntelende medecriminelen. Maar een orkaan!?

The Hurricane Heist

Of het zo bedoeld was of niet, de orkaan die over Alabama raast is de perfecte dekmantel voor de hackers die 600 miljoen dollar willen stelen bij een overheidsinstelling. Omdat het hele gebied geëvacueerd is, is er niemand die op hen let.

Meteoroloog Will (Tony Kebbel), zijn broer Breeze (Ryan Kwanten) en beveiligingsmedewerker Casey (Maggie Grace) moeten de overval stoppen. 

Regisseur Rob Cohen maakte eerder blockbusters als The Fast & the Furious. Dan weet je dat je ook in The Hurricane Heist het nodige spektakel kunt verwachten.

Sylvester Stallone

In de jaren 90 had Sylvester Stallone plannen om een The Hurricane Heist-achtige film te maken. Hij zou een ex-militair spelen die een stadje tijdens een orkaan beschermt tegen criminelen.

Regisseur Renny Harlin zou een budget van 40 miljoen dollar krijgen. Vanwege onenigheid over het script kwam die film er nooit. 

Harlin en Stallone werkten nog wel samen: in 1993 maakten ze Cliffhanger.

Meer over