The Ice Road

Liam Neeson zet een reddingsactie op in de vrieskou in The Ice Road

RTL 7 - vrijdag 22 december om 20:27

© Eigen archief
In The Ice Road komt Liam Neeson tijdens een reddingsactie in de vrieskou voor een aantal hete vuren te staan.

In een diamantmijn in Canada komt een groep mijnwerkers vast te zitten door een explosie. Wanneer zoiets gebeurt, is het gebruikelijk explosieven te gebruiken om een uitweg te vinden. Maar aangezien er methaan in de lucht hangt, is dat niet mogelijk.

Liam Neeson

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze werknemers stuurt een groep vrachtwagenchauffeurs met de benodigde reddingsuitrusting erop af.

Onder leiding van de ervaren Mike McCann (Liam Neeson) proberen ze deze mijnwerkers te redden. De tijd dringt want ze hebben waarschijnlijk maar voor zo'n dertig uur zuurstof. 

Daarnaast werkt in The Ice Road de inzettende dooi ook tegen. En of dat nog niet genoeg is, probeert ook iemand van het reddingsteam de boel te saboteren.  

The Ice Road

The Ice Road is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar de bevroren weg die je ziet bestaat wel degelijk. De Ice Road is zo'n 400 kilometer lang en gaat voor 85 procent over 64 bevroren meren.

De Tibbitt to Contwoyto Winter Road bestaat sinds 1982 en wordt sinds 1999 gerund door drie mijnbouwbedrijven. Dat was het jaar waarin de Canadese diamantkoorts begon.

In tegenstelling tot wat uit de film op valt maken, is deze weg een van de veiligste wegen van Canada.

Meer over