The Iceman

Huurmoordenaar en huisvader tegelijk

RTL 7 - vrijdag 29 januari om 20:28

© DFW
Richard Kuklinski werkte zo'n twintig jaar lang als huurmoordenaar voor de maffia. In die tijd doodde hij meer dan 250 mensen. Zijn vrouw en kinderen hadden niets door.

Het levensverhaal van Richard Kuklinski klinkt onwaarschijnlijk, maar het is toch echt waargebeurd. Kuklinski werkte zo'n twintig jaar als huurmoordenaar voor de maffia zonder dat zijn gezin dat doorhad.

The Iceman

In The Iceman speelt Michael Shannon een overtuigende dubbelrol. Hij is aan de ene kant ijskoud en levensgevaarlijke als huurmoordenaar Kuklinksi. Aan de andere kant is hij de warme en liefhebbende huisvader Richard.

In de jaren 60 gaat Kuklinski als hitman aan de slag voor de maffia. Die baan blijft hij zo'n twintig jaar uitoefenen. In die periode helpt hij zo'n 250 mensen naar de andere wereld.

Zijn vrouw Deborah (Winona Ryder) en kinderen merken hier niks van. Zij denken dat hij in buitenlandse valuta handelt op Wall Street, terwijl hij in werkelijkheid gangsters ombrengt in de mean streets.

Pas na zijn arrestatie in 1986 ontdekken Deborah en de kids wat Richard allemaal op zijn kerfstok heeft.

Winona Ryder

Winona Ryder nam haar rol in The Iceman heel serieus. Ze wilde zo geloofwaardig mogelijk overkomen als de vrouw die van niks weet.

Ze bedacht een simpel trucje om dat te bereiken: ze zorgde ervoor dat ze ook echt van niks wist. Ze scheurde alle pagina's waar haar personage niet op voorkwam uit haar versie van het script.

Meer over