The Impossible

Naomi Watts houdt hoop

NET 5 - vrijdag 11 juni om 22:45

© © Warner Bros.
The Impossible vertelt het dramatische verhaal van een gezin dat door de tsunami van 2004 letterlijk uit elkaar drijft. Na zo’n vernietigende natuurramp lijkt het onmogelijk om elkaar weer levend te vinden, maar Maria en Henry geven niet op.

De Engelse arts Maria Bennett (Naomi Watts) brengt in 2004 de kerstvakantie samen met haar man Henry (Ewan McGregor) en hun drie zoons door in het Thaise plaatsje Khao Lak.

The Impossible

Het is een vakantie zonder zorgen; ze genieten met volle teugen van het prachtige weer en de schitterende stranden. Tot het Tweede Kerstdag wordt.

Op die dag veroorzaakt een zeebeving een tsunami. Die enorme vloedgolf treft grote delen van Zuid-Oost Azië, en dus ook Thailand.

Binnen de kortste keren overspoelt het water het resort waar Maria, Henry en hun zoons verblijven. Maria en oudste zoon Lucas (Tom Holland) hebben elkaar al snel weer gevonden.

Maar waar is Henry? Waar zijn Lucas' broertjes Thomas en Simon?

Hebben ze een veilig heenkomen gevonden? Leven ze nog?

En vinden ze Maria en Lucas nog terug? Je ziet het in The Impossible.

Naomi Watts

The Impossible is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van María Belón en haar gezin.

“De belangrijkste reden waarom ik deze film wilde doen is om de mensen te laten zien wat je van zo’n vreselijke gebeurtenis kunt opsteken en wat er als het ware tot leven komt wanneer je terugblikt op deze ervaringen”, zei Belón tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Belón en haar gezin waren tijdens de opnames op de set aanwezig. Ze gaven de filmmakers aanwijzingen en spraken met de acteurs.

In de tijd die ze samen doorbrachten werden Naomi Watts en María Belón erg close met elkaar.

 

Meer over