The Incredible Hulk

Edward Norton ziet groen van woede in The Incredible Hulk

RTL 7 - zondag 23 oktober om 20:00

© UIP
Wetenschapper Bruce Banner is druk in de weer in zijn laboratorium als er iets misgaat. Het blijkt een foutje met grote gevolgen. Banner verandert erdoor in de Hulk of beter gezegd: in The Incredible Hulk

Die verandering is gelukkig voor Bruce niet voor altijd. Alleen als hij zich kwaad maakt transformeert hij in het uit de kluiten gewassen en supersterke groene monster.

The Incredible Hulk

Na dat mislukte experiment is Bruce Banner (Edward Norton) gevlucht uit Amerika. Hij houdt zich schuil in Brazilië.

Daar leidt hij een anoniem leven als fabrieksarbeider, ver weg van alle opwinding die hem in The Incredible Hulk kan doen veranderen. Door veel te mediteren probeert de wetenschapper zichzelf rustig te houden, en dat lukt aardig. 

Toch is Bruce niet veilig in Brazilië: het leger is hem op het spoor. Hij gaat terug naar Amerika in de hoop een medicijn te vinden dat hem van zijn alter ego kan verlossen.

Maar in de States wacht een haast onverslaanbare vijand op hem: de Abomination. Bruce zal zijn Hulk-krachten nodig hebben om hem te kunnen verslaan.

Mark Ruffalo

Regisseur Louis Leterrier wilde Mark Ruffalo voor de rol van The Incredible Hulk, maar productiemaatschappij Marvel stond erop dat Edward Norton de rol zou spelen. Het was meteen de laatste keer dat Norton als de grote groene krachtpatser te zien was. 

En wie speelde de Hulk in alle Marvel-films na The Incredible Hulk? Juist: Mark Ruffalo.

Meer over