The Infiltrator

Bryan Cranston gaat undercover in The Infiltrator

RTL 7 - donderdag 27 juli om 20:27

© Dutch FilmWorks
Bryan Cranston werd beroemd dankzij de serie Breaking bad, waarin hij de meedogenloze drugsdealer Walter White speelt. In The Infiltrator staat Cranston aan de andere kant van de wet.

Hij speelt Bob Mazur, een undercoveragent die in de jaren 80 nauw betrokken is bij de war on drugs.

The Infiltrator

Mazur bedenkt in The Infiltrator een heel nieuwe benadering: in plaats van achter de drugs aan te gaan, moeten zijn collega’s en hij zich richten op de geldstromen. Alleen zo kunnen ze de grote jongens pakken.

Als zijn alter ego, de rijke zakenman Bob Musella, biedt Mazur aan om geld wit te wassen voor het Medellínkartel van Pablo Escobar. 

Met succes: dankzij het werk van Mazur en zijn collega’s krijgen kopstukken uit de onderwereld zware straffen.

Cranston is indrukwekkend als de man die continu een rol moet spelen, vooral in de scènes waarin Mazur zich al improviserend uit benarde situaties moet redden.

Bryan Cranston

Bryan Cranston wilde goed voorbereid beginnen aan de opnames van The Infiltrator. Daarom zocht hij contact met de echte Robert Mazur. Tijdens hun ontmoetingen lette de acteur goed op het gedrag van Mazur: “Door tijd door te brengen met Bob kreeg ik een goed idee van wat er nodig is om twee zo verschillende levens te leiden”, zei Cranston daarover.

“Bob doet dingen op een heel specifieke manier. Zelfs als hij zijn mouwen oprolt, moet dat op de juiste manier gebeuren. Ik vond het belangrijk om dat in de film te laten zien.”

Meer over