The Island

Ewan McGregor en Scarlett Johansson op de vlucht

SBS 9 - donderdag 12 november om 20:30

© Turner
In The Island slaan twee klonen op de vlucht als ze achter de ware reden van hun bestaan komen. Wat volgt is een spannende achtervolging. Het tweetal komt oog in oog te staan met de organisatie die hen kloonde.

Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) is inwoner van een schijnbaar utopische, maar uiterst gecontroleerde wereld in de 21e eeuw. Net als de rest van de bewoners van deze wereld hoopt Lincoln dat hij naar The Island mag verhuizen. Dat is nog de enige vrije plek op de planeet.

The Island

Al snel heeft Lincoln spijt van die wens. Hij komt erachter dat alles in zijn bestaan een leugen is en dat hij meer dood is dan levend.

Samen met Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson) ontsnapt Lincoln naar de buitenwereld, die hij nooit heeft gekend. Hier worden ze achternagezeten door de organisatie waarvan ze ooit deel uitmaakten.

Tijdens de opnames van The Island raakte een van de cameramannen zwaargewond. Dat gebeurde tijdens het schieten van een scène waarin Scarlett Johansson en Ewan McGregor op de vlucht zijn. De cameraman rende mee met het tweetal, maar struikelde en maakte een flinke smak op de grond.

Plagiaat

Robert S. Fiveson, regisseur van de film The Clonus Horror, klaagde productiemaatschappij Dreamworks aan voor plagiaat. Het verhaal van The Island zou te veel lijken op zijn film. 

Productiemaatschappij Dreamworks had geen trek in een een rechtszaak. Dreamworks betaalde Fiveson een fors bedrag om de zaak te schikken.

Meer over