The Island

Sexy klonen op de vlucht

NET 5 - maandag 6 januari om 23:15

© Turner
In The Island slaan twee klonen op de vlucht als ze achter de ware reden van hun bestaan komen. Wat volgt is een spannende achtervolging. Het tweetal komt oog in oog te staan met de organisatie die hen kloonde.

Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) is inwoner van een schijnbaar utopische, maar uiterst gecontroleerde wereld in de 21e eeuw. Net als de rest van de bewoners van deze wereld hoopt Lincoln dat hij naar The Island mag verhuizen. Dat is nog de enige vrije plek op de planeet.

The Island

Al snel heeft Lincoln spijt van die wens. Hij komt erachter dat alles in zijn bestaan een leugen is en dat hij meer dood is dan levend. Samen met de mooie Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson) ontsnapt Lincoln naar de buitenwereld, die hij nooit heeft gekend. Hier worden ze achternagezeten door de organisatie waarvan ze ooit deel uitmaakten.

Ongeluk

Tijdens de opnames van The Island raakte een van de cameramannen zwaargewond. Dat gebeurde tijdens het schieten van een scène waarin Scarlett Johansson en Ewan McGregor op de vlucht zijn. De cameraman rende mee met het tweetal, maar struikelde en maakte een flinke smak op de grond.

Plagiaat

Robert S. Fiveson, regisseur van de film The Clonus Horror klaagde productiemaatschappij Dreamworks aan voor plagiaat. Om een rechtzaak te voorkomen, koos Dreamworks eieren voor zijn geld en betaalde Fiveson een bedrag met zes nullen. 

 

 

Meer over