The Karate Kid, Part III

Miyagi en Daniel gaan weer de strijd aan in The Karate Kid, Part III

RTL 7 - woensdag 12 april om 23:30

© Pro7./RTL
Er wordt in de film The Karate Kid, Part III een vies spelletje gespeeld met mister Miyagi en Daniel.

John Kreese (Martin Kove), de voormalige instructeur van de vechtschool Cobra Kai, is de nederlaag tegen Miyagi (Pat Morita) uit het eerste deel van de filmreeks (The Karate Kid) nog niet vergeten. Kreese is zo verbitterd dat hij uit is op wraak.

The Karate Kid Part III

Kreese brengt een bezoek aan zijn oude vriend uit de Vietnamoorlog, Terry Silver (Thomas Ian Griffith). Silver is inmiddels een meedogenloze zakenman en vechtsportexpert. Hij belooft Kreese te helpen om wraak te nemen op Miyagi en zijn leerling Daniel (Ralph Maccio).

De film begint waar The Karate Kid Part II eindigde, als Daniel en Miyagi thuiskomen uit Okinawa. Ze weten nog niet wat hen te wachten staat.

Cobra Kai

The Karate Kid Part III kreeg niet zo'n goede kritische ontvangst. De fans kregen er echter geen genoeg van. Er kwam nog wel een vierde deel, alleen dan zonder Ralph Maccio, die Daniel speelde in de eerste drie delen.

De fans werden een paar jaar geleden op hun wenken bediend toen de serie Cobra Kai verscheen. Pat Morita, de vertolker van Miyagi, was inmiddels al overleden.

Veel van de andere acteurs, inmiddels op leeftijd, deden maar al te graag mee. Alle vijf de seizoenen van Cobra Kai zijn te zien op Netflix. Een zesde en tevens laatste seizoen is nog in de maak.

Meer over