The Karate Kid

Filmreeks The Karate Kid te zien op Eerste Kerstdag

RTL 7 - zaterdag 25 december om 13:00

© ftp://ftpmuc.sky.de
Daniel heeft het lastig op zijn nieuwe school: zijn klasgenote pesten hem. Tot hij in het eerste deel van The Karate Kid  conciërge Mr. Miyagi – een karate-expert – vraagt hem de fijne kneepjes van de edele oosterse vechtkunst bij te brengen.

Daniel (Ralph Macchio) en zijn moeder verhuizen van New Jersey naar Californië. Daar wordt hij verliefd op Ali. Haar ex-vriendje Johnny (William Zabka) is hier niet blij mee en probeert Daniel het leven zuur te maken. Als Johnny en zijn vrienden Daniel aanvallen, komt schoolconciërge en karatemeester Mr. Miyagi (Pat Morita) tussenbeide.

The Karate Kid

Daniel is zo onder de indruk van Mr. Miyagi dat hij de oude man vraagt om hem karate te leren. Miyagi stemt toe, maar dan moet Daniel wel tegen Johnny vechten tijdens de 'All Valley Karate Championship'.

Op de weg naar die wedstrijd maakt Miyagi Daniel wegwijs in de wereld die karate heet. Zo ontdekt The Karate Kid dat karate veel meer is dan een vechtsport. Het is een levenswijze, een filosofie.

Pat Morita

The Karate Kid is een echte eightiesklassieker. De film maakte een tieneridool van Ralph Macchio. Pat Morita's Mr. Miyagi en zijn onorthodoxe lesmethodes groeiden uit tot een icoon.

In 2010 verscheen er een moderne remake van The Karate Kid. Deze keer met Jaden Smith, zoon van de acteur Will Smith, in de hoofdrol. Jackie Chan nam de rol van leermeester voor zijn rekening.

Meer over